Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Програма підвищення ефективності управління активами в ОТГ

Анонс події
17.02.2019

12 лютого 2019 року представники виконавчого органу ради Присиваської ОТГ в складі заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника фінансового відділу, спеціаліста І категорії з юридичних питань та спеціаліста із земельних питань прийняли участі в одноденному тренінгу з підвищення ефективності управління активами в ОТГ. Тренінг відбувся в м. Херсон, організатор заходу - Програма DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність».

Програма тренінгу була насиченою та дуже актуальною , зокрема детально розглянули питання по блокам, а саме:

І. Аналіз окремих інструментів управління активами в ОТГ (комунальне майно, відмінне від земельних ділянок):

1)            оренда, приватизація, відчуження, списання, передача в управління;

2)            оптимізація системи управління господарюючими комунальними підприємствами та управління майном комунальної власності, яке знаходиться на балансі цих підприємств;

3)            робота з безхазяйним майном та відумерлою спадщиною;

4)            робота зі стягненням заборгованості;

5)            різне (співробітництво тергромад, новели податкового законодавства, регуляторна діяльність у розрізі управління активами, тощо).

ІІЕфективний облік земель:

1)            вихідна інформація;

2)            використання ГІС;

3)            практичні аспекти визначення меж населених пунктів;

4)            інвентаризація земель;

5)            контроль за використанням та охороною земель.

ІІІ. Управління земельними ресурсами:

1)            земельні аукціони;

2)            ділянки під нерухомістю громади;

3)            невитребувані, не успадковані та приватні паї.

IV. Питання оформлення майна, активів та зобов’язань внаслідок добровільного об’єднання:

1)            оформлення передавальних актів, суцільна інвентаризація, грошова оцінка, постановка на облік майна за справедливо вартістю;

2)            передача раді-«центральній садибі», облік та знищення документації, яка нагромадилася під час діяльності ОМС, що припинилися внаслідок реорганізації;

3)            прийняття майна та майнових прав зі спільної власності територіальних громад району у власність ОТГ (передача індивідуально визначеного майна та передача майнових прав на юридичну особу – зміна власника);

4)            оформлення правонаступництва на об’єкти рухомого та нерухомого майна.

Наступним етапом даної програми буде приїзд експертів в громаду, робота консультантів з документами ОТГ, їх вдосконалення; складання переліків комунального майна та упорядкування роботи з земельними ресурсами і найважливіша складова - розробка Програми з управління активами, в якій буде дуже конкретно описані проблеми громади з управління активами та шляхи покращення розпорядження активами.

Новини на цю ж тему

Тренінг "Адвокація в ОТГ" для молодіжних працівників

З 20 по 22 травня 2019 року в м. Херсоні пройшов останній тренінг комплексного навчання «Молодіжний працівник в ОТГ» в рамках програми DOBRE – «Адвокація в ОТГ».
Новина
22.05.2019

УВАГА! ЧАПЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІЙСЬКОВИЙ КОМІСАРІАТ ІНФОРМУЄ!

Громадяни, які не мають посвідчення «водія», мають можливість безкоштовного навчання та отримання відповідного посвідчення в навчальних центрах Збройних Сил України, при укладанні контракту на військову службу в Збройних Силах України.
Новина
23.04.2019

Оголошення! Про набір слухачів до магістратури та бакалаврату ХНТУ за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» в 2019 році!

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2009 року №789 «Про затвердження Порядку прийому на навчання за освітньо- професійною програмою підготовки магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» галузі знань «Публічне управління та адміністрування»
Новина
22.04.2019

Четвертий поглиблений тренінг із Гендерно-орієнтованого бюджетування в Присиваській ОТГ

15 квітня 2019 року в актовій залі Григорівської сільської ради пройшов четвертий поглиблений тренінг із Гендерно-орієнтованого бюджетування (ГОБ) в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)». Його провела консультантка ГО «Громадський центр «Нова генерація»
Анонс події
17.04.2019

Підсумки атестації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Григорівської сільської ради у 2018/2019 навчальному році

Творчість, майстерність, досконалість - це, насамперед, наполеглива праця. В.О.Сухомлинський
Новина
08.04.2019

Навчально – ознайомчий візит до Новоукраїнської ОТГ Кіровоградської області

27-28 лютого 2019 року за експертної підтримки шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Програмою DOBRE було організовано навчальний візит до Новоукраїнської ОТГ Кіровоградської області.
Анонс події
05.03.2019

Участь представників Присиваської ОТГ у семінарі «Баланс влади як запорука успішних перетворень в ОТГ»

31 січня – 02 лютого 2019 року у місті Києві відбувся семінар «Баланс влади як запорука успішних перетворень в ОТГ» у рамках проекту «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (Програма DOBRE).
Анонс події
04.02.2019
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше